Loopgroep in de wijk Reitdiep

 

Welkom bij Petersport. 

Petersport is een loopgroep uit Groningen in de wijk Reitdiep. Wij lopen voornamelijk in de wijk Reitdiep, maar maken ook wel uitstapjes richting het nabijgelegen Zernike, Gravenburg of De Held. Ook trainen we wel eens op de heuvels van het Noorderplantsoen of op en om de Kardingerbult. Wij trainen op de maandagavond en op de donderdagavond. De trainingen duren ruim een uur. Voor de maandagavond is er momenteel een stop voor nieuwe lopers. Voor de donderdagavond is er nog wel ruimte. Om mee te kunnen lopen is een beetje basisconditie toch wel gewenst. Verder is de Nieuwjaars training op 1 januari en de zomeravond duurloop op 21 juni vaste prik geworden. Ook werd er jaarlijks een beginners clinic gegeven in het voorjaar, deze komt in 2020 te vervallen.

In onze Reitdiepwijk is ook onze eigen run! Namelijk de ReitdiephavenRun. Voor meer informatie over deze run verwijs ik je naar www.reitdiephavenrun.nl. Door de corona virus is deze helaas afgelast voor 24 mei 2020. We zoeken weer een nieuwe datum voor 2021.

Als je ook eens wilt meedoen bij Petersport dan kun je je via het menu Contact / aanmelden opgeven. Je kunt altijd zo een keer meelopen.

Met sportieve groeten,

Peter

Certificaat voor Assistent trainers 2

Op 19 mei behaalden Wim En Peter hun assistent trainers 2 diploma. Een Assistent Looptrainer 2 helpt de trainer met zijn werkzaamheden voor, tijdens en na de training. In deze periode van corona komt het mooi uit dat Peter en Wim nu ook eens ingezet kunnen worden.

Peter En Wim hadden net als nog 6 cursisten een training in elkaar gezet en deze is door hen uitgevoerd. Hierop hebben we elkaar feedback gegeven. Het is fijn om te zien dat elke trainer zijn eigen stijl ontwikkelt en dat we zo ook weer van elkaar geleerd hebben.

Na afloop kreeg elke cursist het beoogde certificaat van de Atletiekunie.

Wim en Peter.jpg

Eind(e) (corona) klassement

Het was tot de laatste wedstrijd toe spannend, maar uiteindelijk werd Ilona Meijer de terechte winnaar van het (corona) klassement. Ze liep de 5 kilometers heel tactisch en snel. Op de 10 kilometer was ze de snelste van allemaal en pakte daar ook het maximaal aantal punten mee.
Dick Huizing maakte nog een mooie sprong in de laatste "wedstrijd" en klimt samen met Mente Wiersema ook op het podium. Steven Hoekstra pakte de mooie 4e plaats.
Alle 4 de deelnemers ontvangen een eierbal van de Ideale Buurman. De nummers 1 en 4 worden nog extra in het zonnetje gezet met een flesje wijn. Iedereen bedankt voor het meedoen en gefeliciteerd met jullie prestaties. En we bedenken snel weer iets nieuws! 
De winnaar van de mooiste actiefoto in deze corona periode zonder trainingen werd Riepko, ook van harte gefeliciteerd.

Eindstand top 50.PNG

 

 

Hervatting training 25 mei

De trainingen worden maandag 25 mei hervat. We gaan dan weer van start op de maandag- en donderdagavond.

De groep zal maximaal uit 16 personen bestaan. Mochten er op een avond meer lopers aanwezig zijn, dan gaan we ons ter plekke in 2 groepen splisten. We verzamelen ons buiten bij de Reitdiephaven (dus niet meer boven bij Taste and Flavor). Bij het verzamelen houden we ook de 1.5 m afstand van elkaar aan, let op dat wij geen andere passanten hinderen. Mocht de Gemeente Groningen toch nog anders besluiten dan volgen wij deze maatregel op.

De modules 2 en 3 worden samen gevoegd tot 1 module, donderdag 2 juli is de laatse training van deze module, dan begint de zomer vakantie.

Op 25 mei beginnen we met de prijsuitreiking van het Corona klassement. Waarin de nummers 1 en 4 uit het eindklassement worden gehuldigd. Ook voor de nummers 2 en 3 ligt er iets klaar. De winnaars zouden ook van buiten de loopgroep kunnen komen.  Ook de winnaar van de mooiste selfie in deze afgelopen periode wordt nog bekend gemaakt. Reden genoeg om weer te beginnen de 25e!

Pagina's